Dit zijn wij in Oost

tegeltableau bekijken en maken

• begrip voor elkaar en diversiteit in Oost

Beeld: Enzo Pérès-Labourdette

In de spooronderdoorgang tussen de Javastraat en de Eerste van Swindenstraat komt een nieuw kunstwerk. De kunstenaar Enzo Pérès-Labourdette ontwierp een tegeltableau van meer dan 180 vierkante meter. Het viert de diversiteit van Amsterdam Oost.
Enzo liet zich inspireren door de mensen en verhalen uit de buurt. In het werk valt op dat iedereen anders is, maar wel voor elkaar zorgt. Zo zie je mensen met kleurrijke paraplu’s elkaar door een storm helpen. De paraplu’s staan symbool voor ‘opkomen voor elkaar’ en de vele kleuren voor gender en ‘kunnen zijn wie je bent’.

Kinderen maken kennis met kunstenaar Enzo. Hij vertelt over het werk en de symboliek ervan. Ook praat hij met de kinderen over identiteit en hoe je je door kunst kunt uiten. Daarna wordt het thema uitgediept. Samen met een kunstdocent ontwerpt elk kind een tegel met een symbolisch patroon, een tekening of een spreuk. Alle tegels vormen samen een kleurrijk tegeltableau.

Leeraspecten: gender & identiteit / verbeelding / samenwerken / jezelf presenteren aan anderen
Sluit aan bij: oriëntatie op jezelf en de wereld / burgerschap / vreedzame school