zoek op bouwgroep

East-Oost-Ost

EAST-OOST-OST

Internationaal uitwisselingsprogramma

In 2020 bestaat de De Rode Loper op School 20 jaar. Met het initiatief East-Oost-Ost / KinderBiënnale brengen we een uitwisseling voor kinderen uit wijken in London-Oost, Amsterdam-Oost en Berlijn-Oost, tot stand.

Schoolkinderen en kunstdocenten uit Londen-Oost, Amsterdam-Oost en Berlijn-Oost ontmoeten elkaar (offline en online) en er worden ervaringen en projecten uitgewisseld.
Hoe leven kinderen in hun wijk? Hoe zien kinderen hun thuis? Wat is ‘geluk’ in de stad en wat maakt het (samen)leven leuker? Waar is de natuur in de stad? En welke uitvindingen heeft hun stad nodig om een superstad te worden?

East Londen – Amsterdam-Oost – Berlin Ost

De drie stadsdelen in drie Europese hoofdsteden liggen vrijwel op eenzelfde breedtegraad en hebben hun eigen dynamiek en geschiedenis. Het zijn stadsdelen met vergelijkbare karaktertrekken en ontwikkelingen. Het zijn stedelijke gebieden met een grote diversiteit in culturele, sociale en religieuze achtergronden van de kinderen. We zijn nieuwsgierig naar elkaar. We delen en verschillen veel, ‘Oost meets West’ en vice versa !

Samenwerking en uitwisseling

De komende tijd werken we nauw samen met onze samenwerkingspartners in de drie steden. Er wordt kennis en ervaring uitgewisseld en de eerste East-Oost-Ost kunstprojecten worden bij de scholen uitgezet.

KinderBiënnale

Tijdens de KinderBiënnale in 2020 tonen de kinderen de resultaten van hun creativiteit, inventiviteit en verbeelding aan een groot publiek. De KinderBiënnale in Amsterdam is ook de gelegenheid voor een bijeenkomst waarbij de partners van East-Oost-Ost en collega’s uit de cultuureducatieve sector elkaar ontmoeten en inspireren. Waarbij we beleidsmakers én het grote publiek laten zien hoe belangrijk (omgevingsgerichte) cultuureducatie is voor de vorming van kinderen.

Nieuwsgierig ? wil je meer weten ?

Contact: East-Oost-Ost | Stichting Kunsteducatie De Rode Loper op School

info@east-oost-ost.eu