KinderBiënnale Amsterdam (september – oktober 2020) Centrale OBA & randprogramma Oost

Het is de eerste keer dat er in Amsterdam een KinderBiënnale plaats vindt. Naast de hoofdlocatie – de centrale OBA – tonen we op diverse andere locaties in Amsterdam-Oost creatieve uitingen van kinderen. Onder andere presteren wij de grootste en meest bizarre Wonderkamer van Amsterdam. Naast de OBA is Museum het Rembrandthuis een belangrijke samenwerkingspartner van de KinderBiënnale .

Door de ogen van kinderen laten we een brede publieksgroep kijken naar de stad. Met de blik van kinderen duiken we in het verleden, kijken we naar het nu en naar de toekomst van de stad. De KinderBiënnale legt niet alleen de nadruk op het presenteren van ‘kinderkunst’, maar vooral op het gedachtegoed dat Kunst en Cultuur kinderen vormt.

Er vinden gedurende de KinderBiënnale lesprogramma’s (tijdens schooluren) en buitenschoolse workshops plaats die we in samen met onze samenwerkingspartners vormgeven.

Uitgangspunten KinderBiënnale

• de samenwerking met partners (in de buurt, stedelijk, nationaal en internationaal) versterken en verdiepen
  • uitwisselen van kennis en ervaringen met betrekking tot buurtgerichte cultuureducatie
  • het delen van de ervaringen en resultaten van de EAST OOST OST- projecten