Zo zijn vogels

tekenen, schilderen, boetseren

• natuur met beeldende technieken vastleggen

Welke vogels zie je om je heen? Vinken, eksters, merels of die brutale parkieten? De vogelwereld is bont en spreekt tot de verbeelding. Er valt veel te zien en te weten. Kunstdocenten Servaas Huygen en Michaela Rademaker kijken met de kinderen naar de leefomgeving van vogels; hoe maken ze nesten, hoe leggen ze eieren, wat zijn standvogels?

In de eerste les tekenen de kinderen een vogel. Dan komt er verf aan de pas. Ze leren kleuren te mengen. In de tweede les boetseren ze een vogel. Ze kijken goed naar de houding van de vogel. Ook worden er eitjes gemaakt en met ecoline bestippeld. In de derde les boetseren de kinderen met hun duimen een potje. Dat wordt het nestje, met wat takjes wordt het nest ingericht. Dan komen de eitjes erin en tot slot de vogel, klaar om de eitjes uit te broeden!

Leeraspecten: fantasie stimuleren / materialenkennis / fijne motoriek
Sluit aan bij: leerlijn beeldend / natuuronderwijs / onderzoekend leren