Tropenmuseum

interactief museumbezoek

  • leren over andere culturen in een museum

foto's: Tropenmuseum

A: Verassingsfeest  1-2
Kantjil het dwerghertje is jarig! Daarom ga jij hem samen met de dieren en wereldgasten verrassen. Je maakt een tocht over de wereld. Je kijkt, zoekt, zingt, danst en fantaseert. Het programma eindigt met een vrolijk feest voor alle dieren, kinderen en docenten.

B: Feest! Wereldwijd 3 t/m 8
Niet iedereen viert dezelfde feesten, maar feesten doen we allemaal! Ontdek de overeenkomsten en verschillen tussen feesten wereldwijd. En hoe vier jij zelf feest? Je luistert naar een verhaal, leert een feestelijke dans en maakt een feestslinger. Aansluitend kun je de workshop Frevo, een vrolijke carnavalsdans, boeken.

C: Laat zien wie jij bent! 6 t/m 8
Er zijn allerlei manieren om te laten zien wie je bent. Door kleding, muziek of Instagram foto’s. Iedereen doet dit op een andere manier. Wat zegt jouw uiterlijk over jou? Geïnspireerd door portretten in het museum ga je zelf aan de slag met je smartphone. Samen met je klasgenoten maak je een portret waarop je laat zien wie je bent en wat voor jou belangrijk is.Leeraspecten: museumbezoek / culturele diversiteit / ervarend en onderzoekend leren
Sluit aan bij: wereldoriëntatie / cultureel erfgoed / burgerschap / muziek / dans / fotografie