Tropenmuseum

• Leren over andere culturen in een museum
Tropenmuseum

illustratie/foto: tropenmuseum

A Het Werelddierenfeest voor 1-2
De dieren in het Tropenmuseum geven een feestje voor Kantjil het dwerghertje! Om alle gasten voor het verjaardagsfeest te vinden, maak je een tocht over de wereld. Je kijkt, zoekt, zingt, danst en fantaseert. Het programma eindigt met een vrolijk feest voor alle dieren en kinderen.

B Waar is het cadeau? voor 1-2
Oh nee.. de gasten van het wereldfeest zijn hun cadeaus kwijt! Op zoek naar de verloren cadeaus maak je samen een tocht over de wereld. Je speurt naar kleuren en vormen, je luistert naar een feestverhaal en leert over verschillende feesten. Bij dit programma wordt het busvervoer gratis aangeboden.

C Sabi Suriname voor 3 t/m 8
De Wereld achter de Dingen bevindt zich op verdieping -7 van het museum. De leerlingen komen langs Busi Kondre, Toko Ons Belang, Studio Dansi en Fisa Strati. Op deze plekken gaan ze aan de slag in een proberi, waarbij ze koken, dansen, musiceren, graferen of een filmpje maken. Zo ontdekken ze hoe Suriname met Nederland en de wereld is verbonden.

Leeraspecten: museumbezoek / culturele diversiteit / ervarend en onderzoekend leren
Sluit aan bij: wereldoriëntatie / burgerschap / muziek / dans