De veer van de vuurvogel

dansen n.a.v. een prentenboek

  • kinderen ontdekken hun bewegingstaal

illustraties: Sandra Dieckman, Leo Timmers

Kleine Beer heeft een geheim – diep van binnen voelt hij zich niet echt een beer. Dan daalt op een nacht de wonderbaarlijke vuurvogel neer, die Kleine Beer een magische veer geeft. Kan die veer Kleine Beer helpen te ontdekken wie hij werkelijk is? Of droeg hij het antwoord op die vraag altijd al in zich? Dansdocent Tineke Veenhof duikt een bijzonder prentenboek in, ze leert de kinderen hoe je een verhaal kunt uitdrukken in beweging. Het is mogelijk om de vierde les af te sluiten met een openbare les of presentatie voor (groot)ouders en verzorgers.     

Keuze uit andere prentenboeken:  

Woeste Willem – deze zeerover zit de hele dag in het kraaiennest van zijn schip te turen door zijn verrekijker. ’s Avonds speelt hij liedjes op een harmonica en danst oude zeeroversdansen. Dan ontmoet hij het jongetje Frank. Hij laat zijn zeeroverskist zien, een schat vol verhalen en avonturen.

Een huis voor Harry – Kater Harry is bijna altijd binnen. Maar als vlinder Vera tikkertje wil spelen, gaat hij mee naar buiten. Dan verdwaalt hij in de stad. Op zoek naar zijn veilige huis komt hij onderweg allerlei straatdieren tegen. Hoe kun je de plekken onthouden waar je bent geweest?

Leeraspecten: fantasieontwikkeling / jezelf uitdrukken in dans en beweging / jezelf presenteren / plezier in beweging
Sluit aan bij: bewegingsonderwijs / leesbevordering / taalontwikkeling