Tentoonstelling: Gewoon Anders

Buurtkinderen exposeren met kunstenaars in Oba Javaplein

In de expositie ‘Gewoon Anders’ laten de kinderen van Het BuurtAtelier hun ideeën en fantasieën over de toekomst zien. Kom kijken naar de unieke uitvindingen, opvallende voertuigen en bijzondere brillen.

Deze expositie is het eindresultaat van het kunstproject Gewoon Anders o.l.v. Mette Steincke. Tijdens dit project hebben kinderen van 6 -11 jaar de twee vindingrijke kunstenaars uit verschillende disciplines ontmoet. De kunstenaars toonden hun werk en vertelden over hun beroep, het artistieke proces en over wat hen inspireert. Hieruit zijn unieke kunstwerken ontstaan.

De afgelopen periode is een tijd geweest die de kinderen niet snel zullen vergeten. Alles wat altijd heel gewoon leek, was zomaar anders. Maatregelen veranderen steeds en daardoor ook ieders mogelijkheden. Het gewone wordt ongewoon en het ongewone wordt normaal. Deze ongewone situatie schreeuwt om nieuwe creatieve oplossingen. De kinderen van Het BuurtAtelier lieten hun ideeën en fantasieën daarover los. Ze gingen met veel plezier experimenteren, uitvinden en maken. Hoe ziet de toekomst eruit? Wat zijn handige uitvindingen of hulpmiddelen? Wat zou je willen veranderen of toevoegen?

In de expositie worden de kunstwerken van de kinderen tentoongesteld naast het werk van de kunstenaars Mark Bischof en Anja Brunt.