zoek op bouwgroep
groep  •  •  •  •  •  •  cultureel erfgoed

Verhalen van Amsterdam

luisteren, verbeelden en zelf vertellen

Een verhaal voorbereiden en expressief leren vertellen

De verhalen van de rijke geschiedenis van onze stad spreken tot de verbeelding. Zo zouden een reiger en een hond een rol spelen bij het ontstaan van de stad. Een zieke man, bier en haring waren belangrijk voor de groei van Amsterdam. Er zijn ook bijzondere verhalen over weeskinderen, oplichters en spoken. Kinderen genieten van het luisteren naar deze boeiende verhalen. Al luisterend worden ze geïnspireerd om de verhalen te verbeelden en verder te vertellen. Zo leren ze de geschiedenis van hun stad steeds beter kennen.

Verhalenverteller Annette Benedictus maakte voor elke groep een passende keuze uit de verhalen van onze stad. Samen vormen ze een inspirerend overzicht over de geschiedenis van Amsterdam. Ze doet met de kinderen verschillende vertel- en improvisatieoefeningen. Hoe gebruik je mimiek, houding en gebaren om ‘in geuren en kleuren’ te kunnen vertellen?

Dit lesprogramma kan schoolbreed uitgevoerd worden, maar het is ook mogelijk om met één of enkele groepen te genieten van Amsterdamse verhalen.

Verhalen van Amsterdam : Wanneer?

dinsdag 20 nov. 2018 10:00
maandag 26 nov. 2018 10:00
vrijdag 30 nov. 2018 10:00
dinsdag 20 nov. 2018 11:00