Wij zijn dans!

• Diversiteit leren uitdrukken in dans
Wij zijn dans!

foto: Kim Merz

Hou je van breakdance of ben je meer van de hip hop? Ga je bij elk ritme meteen bewegen of vind je juist ballet heel mooi? Samen met dansdocent Anouk Kulaleen gaan de leerlingen uitzoeken wie zij zijn. Welk danstype hoort bij jou, welke dansstijl bij de ander?
Al dansend leren kinderen diverse dansstijlen en culturele aspecten kennen. Door in verschillende dansopdrachten samen te werken, worden naast creativiteit en presentatievaardigheden ook sociale vaardigheden gestimuleerd. Overeenkomsten en verschillen worden tot één geheel
gesmeed.

Elke les wordt opgebouwd met vaste elementen. De warming-up en stretching, diverse dansopdrachten en het afsluitende deel waarin de kinderen een choreografie maken met alle stijlen erin verwerkt. Tot slot is er een kleine voorstelling in les 4, waarvoor ouders worden uitgenodigd.

Leeraspecten: identiteitsvorming / samenwerken / jezelf presenteren / lichaam & geest