Welkom bij het orkest

concert NedPhO beleven

• kennismaken met een symfonieorkest

Foto: NedPhO

Een volledig symfonieorkest van dichtbij meemaken is een ervaring die je niet snel vergeet. Vlakbij de musici! De kracht en impact van een volledig symfonieorkest is overweldigend. Het orkest, de instrumenten, de solist, de dirigent en natuurlijk de prachtige muziek staan centraal.

Hoe werken 80 musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest samen en hoe klinkt bijvoorbeeld de hobo in zijn eentje? Wie van de kinderen durft er naast de professionele dirigent Stijn Berkouwer het hele orkest te dirigeren? En hoe fantastisch is het om samen met het hele orkest te zingen. De presentator Pepijn Gunneweg nodigt de kinderen uit, neemt ze mee en verrast. Na dit concert met veel participatie zullen de leerlingen nooit meer vergeten wat een symfonieorkest is!

Dit programma bestaat uit digitaal voorbereidend lesmateriaal, een interactieve livestream muziekles, een bezoek van 2 musici in de klas én een bezoek aan de NedPhO-Koepel met een concert van het gehele symfonieorkest.

Leeraspecten: concert bijwonen / symfonieorkest / soorten instrumenten / dirigent / plezier in klassieke muziek / samenwerken
Sluit aan bij: muziekonderwijs / leerlijn muziek