Vogelhuisjes en plafondkunst

• Duurzaam ontwerpen
Vogelhuisjes en plafondkunst

foto’s: luna java

Wat kun je allemaal met overtollig plastic doen? Wat weten kinderen over recyclen en upcyclen? Met ontwerper Luna Java gaan kinderen aan de slag met plastic afval. Verpakkingen, doppen en flessen transformeren zij in nieuwe, bijzondere producten. Spelenderwijs leren kinderen over de impact van dit afval.

In twee lessen maken de kinderen van afval iets heel tofs: design! Ze denken na over oplossingen voor technische problemen, leren verschillende constructies en werken met gereedschap.

De kinderen maken een vogel-voederhuisje, dat ze mee naar huis mogen nemen. In de tweede les werken de kinderen samen aan een kunstobject met plastic bloemen. Deze decoratie komt aan het plafond te hangen en zorgt voor een duurzame en fantasievolle aankleding van hun eigen klaslokaal!

Leeraspecten: materiaalgebruik / duurzaamheid / ruimtelijk ontwerpen
Sluit aan bij: leerlijn beeldend / maakonderwijs / onderzoekend en ontwerpend leren