Verborgen insecten

• Nieuwe aanpak van de fijne motoriek
Verborgen insecten

foto’s: marieke zwart

Er is een hele wereld die wij niet kunnen zien, de wereld van de kleine insecten. Hoe ziet die wereld eruit? Door de kleinste dieren te leren kennen, kunnen we bewuster omgaan met de grote wereld om ons heen.

Met beeldend kunstenaar Marieke Zwart gaan de leerlingen insecten maken van allerlei huisvuil(tjes), gevonden stofjes, papier en plastic snippers. En misschien zelfs met een stukje haar! Met veel voorbeelden van insecten en vreemde micro-diertjes gaan de kinderen experimenteren met vormen. De zelfgemaakte diertjes worden tussen glazen diaraampjes gezet en vergroot met een projector. Zo wordt ineens een nieuwe wereld zichtbaar voor ons mensenoog!

De kinderen leren over compositie, schaal en fantasiewerelden. Tevens wordt de fijne motoriek gestimuleerd. Aan het einde van de lessenreeks worden de diaraampjes voor het raam gehangen en zo blijven ze de fantasie in de klas prikkelen.

Leeraspecten: verbeeldingskracht / composities maken / fijne motoriek
Sluit aan bij: leerlijn beeldend / natuuronderwijs / onderzoekend en ontwerpend leren