Upcycle Ontwerpers: Kunst Stof!

ontwerpen met plastic afval

• duurzaam ontwerpen

Foto: Luna Java

Hoe kunnen we met nieuwe producten zorgen dat de afvalberg kleiner wordt? Welke ideeën zijn er nu al en wat zou er in de toekomst nog meer kunnen? Wat is er mogelijk met plastic?

Met product- en social designer Luna Java gaan kinderen werken met plastic afval en transformeren ze plastic tot nieuwe, duurzame producten. Spelenderwijs leren ze wat je met afval allemaal kunt doen: recyclen en upcyclen.

In drie lessen maken de kinderen producten, van restafval maken ze iets heel tofs. Design! Ze leren anders kijken naar (afval)materiaal en ontdekken hoe ze hiermee kunnen werken.
In elke les krijgen ze te maken met een andere plastic afvalstroom en een ander thema.
Les 1: plastic tasjes, thema zeedieren
Les 2: plastic flessen, thema bomen en planten
Les 3: plastic verpakkingen, thema vogels.

Leeraspecten: materiaalgebruik / duurzaamheid / onderzoekend en ontwerpend leren
Sluit aan bij: leerlijn beeldend / maakonderwijs / mens en maatschappij