Tropenmuseum

Tropenmuseum

illustratie: Tropenmuseum

A] FEEST! WERELDWIJD voor 1 t/m 4
Niet iedereen viert dezelfde feesten, maar feesten doen we allemaal! De kinderen ontdekken overeenkomsten en verschillen tussen feesten wereldwijd. Ze luisteren naar een verhaal, leren een feestelijke dans en maken een bijzonder feestartikel. Het programma legt het accent steeds op een nieuw feest, passend bij de kalender:
sept t/m nov: Dia de Los Muertos
dec t/m jan: Kerst! Wereldwijd
feb t/m mrt: Braziliaans carnaval
apr t/m juni: Suikerfeest

Bij dit programma biedt het Tropenmuseum gratis busvervoer aan.

B] Suriname, ontdek de Wereld achter de Dingen voor 3 t/m 8
De Wereld achter de Dingen bevindt zich op verdieping -7 van het Tropenmuseum. De leerlingen komen langs Busi Kondre, Toko Ons Belang, Studio Dansi en Fisa Strati. Op deze plekken gaan ze aan de slag in een proberi, waarbij ze koken, dansen, musiceren, graferen of een filmpje maken. Zo ontdekken ze hoe Suriname met Nederland en de wereld is verbonden. In een feestelijke afsluiting komt alles samen!
Bij dit programma is lesmateriaal beschikbaar.

Leeraspecten: museumbezoek / culturele diversiteit / ervarend en onderzoekend leren
Sluit aan bij: wereldoriëntatie / geschiedenis / burgerschap / muziek / dans