Straatkunst

• Kennismaken met straatkunst en ruimtelijk werken
Straatkunst

foto’s: dopie / street art franky

Als je goed kijkt is er in Amsterdam veel street art te zien. Die kan verschillende vormen hebben. De bekendste daarvan is graffiti. Maar er is ook nog heel andere straatkunst. Kunstdocent Francesca Vonck laat werk van Keith Haring zien en legt uit waarom hij voor veel street art kunstenaars een belangrijke inspiratiebron is. Keith Haring was maatschappelijk betrokken en wilde met zijn kunst een boodschap overbrengen. Hierdoor geïnspireerd gaan de kinderen met zijn vormtechnieken aan de slag.

Tijdens les 2 maken ze kennis met de speelse kunst van Street Art Frankey. Al jaren vrolijkt hij de stad op met bijzondere vondsten. Hij geeft een nieuwe draai aan kleine, alledaagse straatelementen. Je kunt hierbij denken aan stroomhuisjes, putdeksels of lantaarnpalen. Hierdoor geïnspireerd werken de kinderen toe naar een eigen vervreemdende ingreep in de ruimte. Ze kiezen een plekje dat hun inspireert, geven vorm aan hun eigen vondst en maken straatkunst.

Leeraspecten: fantasie-ontwikkeling / betekenis geven aan maatschappelijke issues / compositie / beeldtaal ontwikkelen
Sluit aan bij: leerlijn beeldend / burgerschap / coöperatief leren