Solo in de klas

dansvoorstelling en gesprek met danser

• ervaren dat dans een communicatiemiddel is

Foto: Sjoerd Derine

Een dansvoorstelling kan overal plaatsvinden; in het theater, op straat en ook in de klas. Een danser van Danstheater AYA danst een solo voor de leerlingen. Geen podium, geen lichten, gewoon in het klaslokaal. Daar waar ook de rekensommen gemaakt worden, wordt nu gedanst.

Na afloop van de voorstelling kunnen de leerlingen met de danser in gesprek. Hoe word je een danser? Hoe is het leven van een danser? Vervolgens gaan ze zelf aan de slag en wordt er met de klas een korte choreografie ingestudeerd.

AYA wil met jongeren communiceren over onderwerpen die hen aangaan. Dat doen ze met energieke, directe en eerlijke voorstellingen over onderwerpen die uit hun leven gegrepen zijn. AYA biedt jongeren de kans om dans een belangrijke rol te laten spelen in hun leven.

Leeraspecten: inlevingsvermogen / identiteitsvorming / jezelf presenteren aan anderen / lichaam & geest
Sluit aan bij: bewegingsonderwijs / oriëntatie op jezelf en de wereld