SOEP!

• Kijken naar een voorstelling en hierop reflecteren
SOEP!

foto: moon saris

“WIJ GAAN SOEP MAKEN!!!” Maar hoe? Volgens Oma’s recept? En waar komen de ingrediënten uit die pruttelende soep eigenlijk vandaan? Met de verhalen van oma gaan acteurs Milan Schleijpen en Marijn Maurits op reis. Ze ontdekken de landen waar ons eten vandaan komt. Een tocht met bootjes van uien en vliegende knoflook; ze reizen door een bos van broccoli.

Wist je dat we al 6000 jaar uien eten? SOEP! past goed bij het thema van de Kinderboekenweek, want eten heeft zo’n rijk verleden. Duik mee in de geschiedenis en reis naar de uithoeken van de wereld waar je eten vandaan komt. Tijdens de voorstelling ontstaan er met behulp van de camera op het scherm landschappen van de producten die ook in de soep verdwijnen. Er wordt echt gekookt en de kinderen mogen ook proeven! Komt de SOEP af? En is die lekker? Kijk en proef mee!

SOEP! is een beeldende voorstelling met een grote dosis humor, die alle zintuigen prikkelt.

Leeraspecten: waarnemen van emoties / herkennen van verhaallijnen / inlevingsvermogen / verbeeldingskracht
Sluit aan bij: kijk- en luistervaardigheid / thema voedsel