Slimme uitvindingen

stopmotion met green screen

• experimenteren met animatie

Foto: NurLimonade Media

Mensen zijn slimme uitvinders! Maar hoe kom je erop? Wie bedacht de balpen, de wasknijper of het theezakje? En hoe zit een fietsbel eigenlijk in elkaar? Met stopmotion maak je filmpjes door heel snel foto’s achter elkaar te laten zien, ook al zo’n slimme uitvinding!

In de eerste les gaan de kinderen met filmdocenten Tine Reischl en Josefine Salden van NurLimonade Media aan de slag met spullen uit de klas. Alles kan bewegen; potloden, schriften en bordenwissers gaan een eigen leven leiden. Overal kun je een verhaal van maken. In de tweede les werken de leerlingen met het thema uitvindingen en laten allerlei voorwerpen bewegen voor een green screen. In de laatste les nemen ze de geluiden op voor de film. Zo komen de uitvindingen tot leven. Aan het einde van de lessen hebben de kinderen samen een echte animatiefilm gemaakt!

Leeraspecten: beeld denken / verhalen en gebeurtenissen verzinnen / verbeeldingskracht / filmen en monteren
Sluit aan bij: digitale vaardigheden / onderzoekend en ontwerpend leren / samenwerken