Slapstick

stomme films maken met de iPad

• experimenteren met filmgenre

Foto: NurLimonade Media

Uitglijden over een bananenschil, plotseling door een stoel zakken of met de hamer op je vingers slaan… Er zijn tal van mogelijkheden bij de workshop slapstick film van NurLimonade Media.

Om te beginnen krijgen de leerlingen een minicollege over filmgeschiedenis en cinematografie. Ze leren over het ontstaan van de film, eerst nog zonder geluid: de stomme film. Ook waren de eerste filmbeelden in zwart-wit en stonden er spreekteksten tussen de filmbeelden. De kinderen krijgen een paar voorbeelden te zien en gaan vervolgens zelf aan de slag met hun eigen slapstick film.

In groepjes bedenken ze grappige sketches. Ze maken een storyboard en nemen de filmpjes shot voor shot op. Na de opnames leren ze hoe ze hun filmpjes kunnen monteren op de iPad. Als de filmpjes af zijn, worden ze aan de rest van de klas gepresenteerd en besproken. Lachen geblazen!

Leeraspecten: scenario schrijven / filmen en monteren / jezelf presenteren
Sluit aan bij: filmgeschiedenis / mondeling taalonderwijs / digitale vaardigheden / onderzoekend leren / samenwerken