Shakespeare toen en nu

• Kijken naar een voorstelling en hierop reflecteren
Shakespeare toen en nu

foto’s: richard pels

Joris Lehr van theatergroep Dolle Maandag verbeeldt Shakespeare op een hedendaagse manier. Met zijn spel, humor en mimiek betovert hij de kinderen.

A Koning Lear
Er was eens een koning die drie dochters had. De koning was zo oud dat het hem niet meer lukte om alle kaarsjes van zijn verjaardagstaart uit te blazen. Hij besloot om zijn rijk over zijn drie dochters te verdelen. Welke dochter hield het meest van hem? En is liefde te meten? Hoe weet hij of ze de waarheid spreken? Het verhaal wordt verteld door de nar van de koning. De dwaas die als enige de waarheid spreekt.

B Hamlet
De 16 jarige Hamlet is nog geen jaar op kostschool als hij het bericht van zijn vaders’ dood krijgt. Als hij thuiskomt, is zijn vader al begraven en is zijn moeder hertrouwd met zijn oom Claudius. Die heeft zichzelf ook nog eens tot koning gekroond. Als Hamlet droomt dat zijn vader door Claudius is vermoord, zet hij samen met zijn vriend Magnus alles op alles om de waarheid boven tafel te krijgen. Een spannende detective!

Leeraspecten: waarnemen en herkennen van verhaallijnen / verbeeldingskracht / inlevingsvermogen
Sluit aan bij: kijk- en luistervaardigheid / geschiedenis / literatuur / Engels taalonderwijs