Robbie & Roef

• Kijken naar een voorstelling en hierop reflecteren
Robbie en Roef

illustratie: © mylo freeman

Na prentenboeken over prinses Arabella en Zaza is er nu Robbie & Roef van Mylo Freeman. De prentenboekenmaakster heeft zo’n zestig kinderboeken op haar naam staan. In haar werk probeert Mylo meer etnische diversiteit aan te brengen in de wereld van de prentenboeken. Robbie & Roef is hét prentenboek van de Kinderboekenweek 2020. Urias Boerleider en Ayden Carlo maakten van dit boek een mooie voorstelling, te zien in het Pleintheater.

Robbie en Roef zijn onafscheidelijk, ze spelen altijd samen. Ze dragen dezelfde kleren, hebben hetzelfde haar en zelfs hun eigen taal. Voor hen is er geen twijfel over mogelijk, ze zijn een tweeling.

Maar waarom geloven andere mensen dat nou niet? Robbie & Roef is een avontuur over vriendschap, verbinding én elkaar kwijtraken.

Leeraspecten: waarnemen van emoties / herkennen van verhaallijnen / inlevingsvermogen / verbeeldingskracht
Sluit aan bij: kijk- en luistervaardigheid / leesbevordering / oriëntatie op jezelf en de wereld