Prinses Arabella in het museum

dansen & beeldend werken bij een prentenboek

• kennismaken met diverse kunsten

Foto: Hedwig van Onna – illustratie: Mylo Freeman

In het prentenboek Prinses Arabella in het museum nemen Arabella en haar vrienden de kinderen mee het museum in. Samen met kunstdocent Hedwig van Onna bekijken ze de mobiles van Alexander Calder en de bijzondere vazen van Grayson Perry.
In twee lessen gaan de kinderen zelf zo’n ‘eigen verhaal’ vaas maken van lege plastic schoonmaakflacons. En natuurlijk maken ze van al die vrolijke vazen een prachtige tentoonstelling!

Maar wat gebeurt er als Arabella en haar vrienden naar huis zijn? Dan komen alle beelden uit het Arabella-Museum tot leven. De waanzinnig grote spin van Louise Bourgeois spint haar web van gekleurde draden, de ballon-hond van Jeff Koons loopt leeg en vervormt zich in allerlei andere vrolijke lievelingsdieren. En de dansende Nana van Niki de Saint Phalle opent de dansvloer…
Genoeg inspiratie voor de kinderen om met dansdocent Tineke Veenhof de beelden tot leven te brengen. Tot slot komen alle beelden samen en vieren een feest om niet meer te vergeten.

Leeraspecten: materiaalexperiment / ruimtelijk werken / fantasie / samenwerken
Sluit aan bij: dans / beeldend / onderzoekend leren