Pluk van de Petteflet

• Ervaren van combinatie verhaal en muziek
Pluk van de Petteflet

©Fiep Amsterdam bv; Fiep Westendorp Illustrations

Wie kent Pluk met zijn rode kraanwagentje nu niet?! Een prachtige klassieker van Annie MG Schmidt en Fiep Westendorp over een jongetje dat je wel in je hart moet sluiten. In deze voorstelling komt Pluk met zijn avonturen tot leven door de mooiste muziek van een ensemble uit het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ook acteurs Diederick Ensink, Mark Haayema en Noralie Jansen doen mee.
Het concert wordt gegeven in de NedPhO-Koepel, in de Amsterdamse Indische buurt. Sommige kinderen zullen voor het eerst in een echte concertzaal komen.

Tijdens het concert maken de kinderen kennis met 4 instrumenten: strijkers, klarinet, trompet en slagwerk. Ze ontdekken de betoverende kracht van klassieke muziek en ze krijgen allerlei associaties bij de verschillende klanken; een klarinet is vaak verdrietig, het slagwerk houdt wel van een feestje.

De kinderen komen goed voorbereid naar de voorstelling door het aansprekende digitale lesmateriaal dat bestaat uit 3 lessen en 3 liedjes.

Leeraspecten: concert bijwonen / soorten instrumenten / plezier in klassieke muziek
Sluit aan bij: muziekonderwijs / leerlijn muziek / thema’s fantasie, verhalen, vriendschap, avontuur, instrumenten