Op Talentenjacht

rollen spelen en improviseren

  • versterken sociaal emotioneel vermogen

Foto: Marije van der Hoeven

Iedereen heeft een talent, iets waar je goed in bent. Dat hoeft niet gelijk zingen, dansen of voetballen te zijn. Luisteren, dingen regelen of opruimen zijn ook talenten. Veel mensen zijn zich niet eens bewust van hun talent, omdat ze dit altijd al hebben gedaan. Dat is natuurlijk jammer, want het is fijn om te weten wat jou bijzonder maakt, wat je graag doet, en hier waardering voor te krijgen!

Samen met dramadocent Ger Casparie gaan de leerlingen op talentenjacht. Ze ontdekken welke talenten er zijn en welke aanwezig zijn in de klas. Door improvisatie oefeningen en scènes te spelen, gaan ze talenten onderzoeken; wanneer kun je je talent inzetten en wanneer niet? Waar ben je minder goed in en kan een ander jou helpen met zijn talent? De leerlingen leren zichzelf en elkaar beter kennen tijdens spel. Een veilige manier om verschillen in gedrag en communicatie te onderzoeken en empathie te kweken.

In overleg met de leerkracht kan er gewerkt worden aan thema’s die in de groep spelen, met als doel versterking van sociale vaardigheden en groepsdynamiek.


Leeraspecten: improviseren / reflecteren op houding en gedrag / sociale vaardigheden
Sluit aan bij: talentontwikkeling / oriëntatie op jezelf en de wereld / vreedzame school