Op reis door de seizoenen

stopmotion maken

• kennismaken met stopmotion animatie

Foto: NurLimonade Media

Is het lente, zomer, herfst of winter? En hoe weet je dat eigenlijk? Waaraan zie je, hoor je, ruik je, proef je of voel je dat? De kinderen gaan op reis door de seizoenen met de filmdocenten van NurLimonade Media. Ze maken kennis met stopmotion en leren hoe het werkt.

De kinderen gaan aan de slag met allerlei spullen die te maken hebben met het seizoen; kastanjes, blaadjes, bloemen, kale takjes, noem maar op. Ze mogen ook dingen van buiten of thuis meenemen. Vervolgens leren ze hoe ze met stopmotion de voorwerpen tot leven kunnen brengen. Iedereen komt aan de beurt om foto’s te maken met de iPad. Alle foto’s worden gemonteerd tot een animatiefilmpje: het seizoen-verhaal van de klas in beeld. Om op het digibord vaak naar te kijken!

Leeraspecten: filmen / jezelf presenteren / samenwerken
Sluit aan bij: mondeling taalonderwijs / digitale vaardigheden / onderzoekend leren