Oase van geluid

• Muzikale ontdekkingen doen
Oase van geluid

foto’s: henry faber / bart grietens

A Buiten de Lijntjes [Uitverkocht]
Muziek luisteren én tegelijkertijd samen tekenen, wat is er nou heerlijker dan dat? Drie spelers van Slagwerk Den Haag en tekenaar Gerard de Bruyne zijn in de weer met heel veel instrumenten, enorme vellen papier en tekenspullen. Op de ritmes en patronen van minimal music van Steve Reich en James Tenney laten kinderen samen met Gerard een enorme tuin ontstaan. Er worden zaadjes gezaaid, bomen geplant en de bloemen zullen naar hartenlust bloeien. Een harmonieus concert, waar iedereen tóch lekker buiten de lijntjes kleurt! Inclusief voorbereidende les met digitaal lesmateriaal.

B Sticks door Oorkaan
Hoe klinkt OER? In ‘Sticks’ ontdekken kinderen met de slagwerkers van Percossa hoe je kunt praten zonder een woord te zeggen. Hoe je muziek kunt maken zonder instrumenten te gebruiken, zoals het ritme van vuur, musicerende dieren en spannende klanken uit de natuur. Hoe je oren worden geopend voor geluiden die je nog nooit hoorde! Een percussieconcert vol humor, van vier virtuoze oer-nette heren! Inclusief digitaal lesmateriaal, hoorspel en workshop.

Leeraspecten: concert bijwonen / diversiteit in muziek / kijk- en luistervaardigheid
Sluit aan bij: muziekonderwijs / leerlijn muziek