Nieuw in de klas: Teunis!

interactieve voorstelling en levensles in de klas

• kijken naar een voorstelling en hierop reflecteren

Foto: Marjet Boek & Annemarie van Haren

Teunis, een olifantenkind, komt binnen in zijn nieuwe klas. Hij is zo groot dat hij amper door de deur past. Hij wappert met zijn oren en gaat op zijn hoofd staan als hij ziet wat voor geks de kinderen eten. Hij eet tenminste lekkere rozenstruiken. Hij heeft een slurf, waarmee hij kan stofzuigen, hij trompettert er op los en knalt graag door een deur, maar een potlood vasthouden ho maar. Hij woont met zijn olifantenmoeder midden in een wijk met mensen en mensenkinderen. Bovendien heeft hij ook nog een kleur die geen mens heeft, grijs. Teunis is duidelijk anders!

Twee acteurs spelen in de klas, de een is Teunis, de ander zijn begeleider en vriend. Beiden zorgen met hun gedrag voor opschudding in de hoofden van de kinderen. Wie is hier nou anders? Wat is eigenlijk anders zijn? En is niet iedereen anders? En hebben we dat niet gemeenschappelijk? In een nagesprek gaan de kinderen aan de hand van verschillende werkvormen dieper op deze vragen in.

De voorstelling is gebaseerd op het boek Teunis van Toon Tellegen.

Leeraspecten: inlevingsvermogen / uitbeelden van en reflecteren op houding en gedrag / sociale vaardigheden / filosoferen
Sluit aan bij: mens & maatschappij / kunstzinnige oriëntatie / vreedzame school