Meesterwerken

• Kennismaken met het werk van bekende meesters
Meesterwerken

foto: Julia Mandle

Waarom zijn de kunstenaars Pieter Brueghel de Jonge, Vincent van Gogh, Piet Mondriaan en Cornelis Escher zo beroemd geworden? Wat voor kunst maakten zij en met welke technieken?
Tijdens de lessen staan twee kunstenaars centraal. De leerkracht kiest voorafgaand aan de lessen de twee kunstenaars uit, zijn of haar favoriete grote meester!

Kunstdocent Julia Mandle zoomt in op deze grote meesters en gaat in hun stijl met de klas aan het werk. De opzet van de lessen is speels, er is veel ruimte voor onderzoek en het experimenteren met verschillende materialen en technieken. Met bellenblaas en verf maken de kinderen de ‘bloesem van Van Gogh’, met rietjes worden de bomen van Brueghel tot leven geblazen. Op jazzmuziek wordt getekend zoals Mondriaan deed en ze stempelen patronen in de geest van Escher. De kinderen boeken snel resultaat en de meesterwerkjes worden in de klas gepresenteerd.

Leeraspecten: gericht kijken naar kunst / abstract en figuratief werken / experimenteren met technieken / verbeeldingskracht
Sluit aan bij: leerlijn beeldend / onderzoekend en ontwerpend leren