Mannetje Jas

dansvoorstelling in theater

foto: michiel spijkers illustratie: sieb posthuma

Mannetje Jas is bij kleuters favoriet. Het Nationale Opera & Ballet heeft naar het prentenboek van Sieb Posthuma een hartverwarmende dansvoorstelling gemaakt.
‘Mannetje Jas is geschreven vanuit een noodzakelijkheid … ik wilde laten zien dat je iemand kunt ontmoeten, in vriendschap of liefde, aan wie je je gelijkwaardig voelt. Iemand die je kan verwarmen.’ aldus de schrijver.

Of het nu winter is of zomer: Mannetje Jas heeft het altijd ijs- en ijskoud. Bibberend gaat hij op zoek naar warmte, maar zelfs een dikke laag winterjassen wil niet helpen. Is er dan helemaal niets dat ervoor kan zorgen dat Mannetje stopt met rillen?

Choreograaf Wubkje Kuindersma bewerkte het ontroerende prentenboek Mannetje Jas tot een ballet voor de allerkleinsten. Je ziet de dansers op spitsen, van plié tot pirouette. De live muziek en de kostuums zijn wonderschoon. Vele kinderen zullen voor het eerst in een danstheater zijn. Mannetje Jas gaat over de ontdekking dat sommige dingen in je leven beter gaan als je samen bent.

Leeraspecten: plezier in klassieke muziek / dans / verhaalbegrip / fantasieontwikkeling
Sluit aan bij: kijk-luistervaardigheid / theaterbezoek / voorstelling