Is er dan niemand boos?!

• Kijken naar een voorstelling en hierop reflecteren
Is er dan niemand boos?!

foto: Katelijne Arts

In de verhalen van Toon Tellegen zijn alle dieren weleens boos. Das is boos op de zon, omdat die elke dag ondergaat. Spitsmuis is boos op Eekhoorn, omdat die maar niet boos op hém wil worden. Mier legt aan Pad uit wat hij met zijn boosheid kan doen. Hij kan hem wegblazen, verpulveren, verstoppen of hem oververven in een andere kleur. Maar gaat Pad dat doen en wat verandert er dan?

Als de kinderen het klaslokaal binnenkomen, zijn de acteurs al bezig. Zij spelen drie korte dierenverhalen. Tijdens hun spel nodigen ze de kinderen uit om te reageren of zich te verplaatsen in de personages.
Zoals Toon Tellegen emoties onderzoekt in zijn verhalen, zo gaat initiatiefnemer Annemarie van Haren na de voorstelling met de kinderen hun eigen emoties onderzoeken. Waar word jij boos over, waar zie ik dat aan en hoe ga je daarmee om? Tijdens deze ‘levensles’ worden verschillende theateroefeningen gebruikt. Samen met de acteurs kijken de leerlingen wat de effecten van emoties zijn op zichzelf en op een ander.

Leeraspecten: (h)erkennen van emoties / inlevingsvermogen / uitbeelden van en reflecteren op houding en gedrag / sociale vaardigheden
Sluit aan bij: mens & maatschappij / kunstzinnige oriëntatie / vreedzame school