Ik de keizer en jij de lakei

• Kijken naar een voorstelling en hierop reflecteren
Ik de keizer en jij de lakei

foto: De Rode Loper op School

In deze voorstelling, gebaseerd op het sprookje De Nieuwe Kleren van de Keizer, krijgen de twee spelers meteen ruzie. Want wie mag de keizer zijn en wie de lakei? Wie is de baas en wie moet alles doen wat de baas zegt?
De keizer wil nieuwe kleren, hij wil lekker eten en hij wil dansen met een prinses. De lakei moet daar allemaal voor zorgen. Zelfs de billen van de keizer moet de lakei afvegen! De keizer duldt daarbij geen tegenspraak.

Voorafgaand aan de voorstelling komen actrices Veronieke Schrickx en Josette Vos in de klas om kennis te maken met de kinderen. Ze vragen de kinderen of ze tijdens de voorstelling een beetje willen meehelpen. Zo krijgt elke klas een attribuut om tijdens de voorstelling aan de lakei te geven. En aan het eind komt iedereen de lakei helpen bij de grote optocht die de keizer organiseert om zijn nieuwe kleren aan het volk te laten zien. Hilariteit alom.

Leeraspecten: voor jezelf op durven komen / meningsvorming / groepsdruk
Sluit aan bij: mens & maatschappij / thema sprookjes, macht / vreedzame school