Hiphop met een twist

• Dansen en choreografie ontwerpen
Hiphop met een twist

foto: henk bakboord

Samen met dansdocent Henk Bakboord gaat de klas aan de slag met een choreografie. De leerlingen krijgen de begin- en eindmuziek met de daarbij behorende danspassen, iedereen doet daaraan mee. De rest van de dans, het middenstuk, dat mogen ze zelf bedenken! Er worden groepjes gevormd die elk een eigen stukje van de choreografie op zich nemen. Ze mogen hier zelf de muziek bij uitzoeken. De kinderen worden in dit proces ondersteund door de dansdocent.

Deelnemers ontdekken zichzelf én elkaar op een gebied waarvan ze dachten geen verstand te hebben. Er wordt een beroep gedaan op hun creativiteit en op samenwerken. Aan het einde komt alles bij elkaar en is er een heuse choreografie ontstaan, die de klas zelf gemaakt heeft! In de laatste les is er een presentatie van de dans.

Leeraspecten: identiteitsvorming / samenwerken / jezelf presenteren / diversiteit
Sluit aan bij: bewegingsonderwijs / muziek