Het Kleuren Lab

• Experimenteren met vorm en kleur
Het Kleuren Lab

foto’s: petra veenstra

Een bellenblaasschilderij. Marmeren met scheerschuim en ecoline. Onderzoeken, uitproberen, kijken en ervaren. In Het Kleuren Lab borrelt en bruist het van de ideeën.

Samen met beeldend kunstenaar Petra Veenstra maken de kinderen in drie lessen kennis met verschillende beeldende technieken. Ze experimenteren met kleur en vorm. Er kan ook gekozen worden voor objecten en materialen, die de kinderen kunnen bewegen, manipuleren, controleren en veranderen. Er is aandacht voor het verzamelen van mooie spulletjes, die worden geordend op kleur. De kinderen leren anders kijken. Omdat de materialen nog geen duidelijke invulling hebben, wordt de creativiteit van de kinderen optimaal gestimuleerd.

Het Kleuren Lab biedt leerkrachten de mogelijkheid om kennis te maken met andere technieken en gereedschappen, die ze daarna zelf kunnen toepassen in de klas. Tijdens de lessen worden foto’s van de magische werkjes gemaakt.

Leeraspecten: fantasie stimuleren / kleuren mengen / materialenkennis / fijne motoriek / composities maken
Sluit aan bij: leerlijn beeldend / onderzoekend leren