Groove Beest: GreyHeads

• Muzikale ontdekkingen doen
Groove Beest: GreyHeads

foto: muziekgebouw

Kinderen wonen een bijzonder concert bij in het Bimhuis, het belangrijkste jazzpodium van Nederland! Ze maken er kennis met de avontuurlijke muziek van de GreyHeads. Deze zes Rotterdammers maken muziek die klinkt als de bruisende culturele smeltkroes van de havenstad. Ze spelen jazz alsof het hiphop is en andersom. Daar voegen ze een perfecte dosis spannende grooves aan toe. Elektronica, jazz, hiphop, rock, funk en soul zijn slechts een aantal ingrediënten van hun muzikale cocktail van geluiden en frequenties. Dompel je onder en voel de groove!

Voorafgaand aan het concert krijgen de kinderen een interactieve workshop in de klas waarbij ze alvast een echte GreyHead-groove aanleren. Groove is een ritmepatroon en vormt de basis voor funk en andere dansmuziek. Eén van de muzikanten komt in de klas, de kinderen spelen een body percussie en leren een lied. Tevens is er digitaal lesmateriaal beschikbaar. In het Bimhuis komt alles samen en maken de kinderen op een aanstekelijke manier kennis met jazz en hiphop groove.

Leeraspecten: concert bijwonen / muzieksoorten / kijk- en luistervaardigheid / diversiteit
Sluit aan bij: muziekonderwijs / leerlijn muziek