Fossielen

• ontdekken, spelen en vormen met klei
Firma Klei

foto: Firma Klei

Met klei werken is ontdekken, spelen en experimenteren. Docenten van de firma Klei bieden een opbouw in technieken. Ze benaderen het thema Fossielen iedere keer vanuit een andere invalshoek. In elke les is aandacht voor onderzoek en oefeningen en wordt het werk met de kinderen besproken.

De groepen 3-4 maken een hedendaags fossiel. Wat kom je tegen als je in de grond gaat graven in eeuwenoude kleilagen? Wat vinden mensen over een miljoen jaar terug uit onze tijd? De kinderen gaan aan de slag als onderzoeker en maken een reliëf van een fossiel in klei. De klei-reliëfs worden tentoongesteld.

In de groepen 5-8 is het uitgangspunt dino’s. Welke fossielen zijn er nog terug te vinden van dit mysterieuze oerdier? Botten, afdrukken en sporen. De leerlingen gaan op zoek naar deze reptielen en maken fossielen die de dino doet herleven. De klei-fossielen worden tentoongesteld.

Leeraspecten: materiaalonderzoek en experiment / vormgeven in plastisch materiaal / klei-technieken / verbeeldingskracht
Sluit aan bij: leerlijn beeldend / natuuronderwijs