Face-time! Karikatuurkop in klei

experimenteren en uitbeelden met klei

• ontdekken, spelen en vormgeven met klei

Foto’s: de firma Klei

Met klei werken is ontdekken, spelen en experimenteren. Maar ook jezelf uitdrukken in dit plastische materiaal. Docenten van de firma Klei bieden een opbouw in technieken. Ze benaderen het gezicht iedere keer vanuit een andere invalshoek.

Wat gebeurt er in je gezicht als je lacht en wat als je een gek gezicht trekt? De firma Klei praat met de kinderen over emoties en kijkt samen met hen naar gezichten en gezichtsuitdrukkingen. Er wordt ingezoomd op verschillende onderdelen van het gezicht en zintuigen zoals je ogen, neus en mond. Ook leren de kinderen hoe je uitdrukkingen kan overdrijven net als bij een karikatuur.

In deze lessenserie is er veel aandacht voor onderzoek en oefeningen. De kinderen leren diverse kleitechnieken. Aan het eind van elke les wordt het werk met de kinderen besproken. Tot slot wordt van elk kind een werkstuk gestookt in een keramiekoven. Een klei-souvenir voor thuis.

Leeraspecten: onderzoek en materiaal experiment / vormgeven in plastisch materiaal / kleitechnieken / leren verbeelden / inlevingsvermogen
Sluit aan bij: leerlijn beeldend / identiteit