Dromer

theatervoorstelling op school

• kijken naar een voorstelling en hierop reflecteren

Illustratie: Mark Janssen

Er zijn denkers, doeners en… dromers. Ze worden muzikant of danser, schrijven boeken, gaan tekenen en schilderen of worden uitvinder. Ze brengen ons vooruit en geven de wereld kleur. Dromer is een vrolijke, poëtische muziektheatervoorstelling voor iedereen die durft te dromen.

De voorstelling is gebaseerd op het prentenboek van de Kinderboekenweek 2021, dat wordt gemaakt door prentenboekenmaker Mark Janssen. Hij is bekend van zijn fantasievolle boeken ‘Eiland’, ‘Niets gebeurd’ en ‘Ik wil een leeuw’. De voorstelling wordt geregisseerd door Christian van Eijkelenburg, met muziek van Daan van West. Eerder maakte 2-ater Producties ‘Fiep heeft haast’ en ‘Robbie & Roef’ speciaal voor de Kinderboekenweek.

Leeraspecten: verbeeldingskracht / inlevingsvermogen / herkennen van verhaallijnen / waarnemen van emoties
Sluit aan bij: kijk- en luistervaardigheid / thema beroepen / oriëntatie op jezelf en de wereld