Dieren van het Ecolint

• Ontwikkelen fijne motoriek
Dieren van het ecolint

foto / illustratie: Artisjokmobiel/ Jo Haen

In deze lessenreeks werken beeldend kunstenaars Michaela Rademaker en Servaas Huygen op een speelse en beeldende wijze aan de fijne motoriek van de kinderen.

In elke les starten ze met oefeningen en spelletjes om de handen vaardiger te maken. Vanuit lijnoefeningen op papier komen de kinderen tot een tekening van een dier uit het Ecolint van Oost. Het Ecolint is de ecologische verbindingsweg waarlangs dieren zich verplaatsen tussen het Amsterdamse Bos enerzijds en de Diemerzeedijk anderzijds. De dieren van het Ecolint kennen een grote diversiteit; vogels, insecten, amfibieën, knaagdieren, roofdieren en vissen.

In les 2 en 3 zetten ze hun tekening op doek en borduren ze met naald en katoendraad een dier uit het Ecolint. Deze geborduurde dieren vormen samen een ambachtelijk Ecolint op textiel.

Leeraspecten: tekenvaardigheid / verbinding met omgeving / verbeeldingskracht
Sluit aan bij: textiele vormgeving / leerlijn beeldend / natuuronderwijs