De Vliegeniers

• Stimuleren van technische vaardigheden en ruimtelijk ontwerpen
De Vliegeniers

foto: de ‘wright flyer’ 1903

Al eeuwenlang droomt men van vliegen. Tegenwoordig vinden we het best normaal dat je van A naar B kunt gaan met het vliegtuig. Maar hoe kan zo’n groot ding nu in de lucht blijven? Samen met kunstdocent Lobke Zwier onderzoeken de kinderen de kunst van het vliegen. Er wordt gespiekt bij de natuur en bij uitvinders en kunstenaars, zoals Leonardo da Vinci en Panamarenko.

Met verschillende materialen en technieken gaan de kinderen testen wat wel en wat niet werkt. Er wordt begonnen met het welbekende papieren vliegtuigje, maar al snel gaan ze zelf een ontwerp maken voor een vliegtuig. Dit ontwerp gaan ze ook bouwen, uittesten en steeds verbeteren tot ze in de laatste les hun vliegtuig kunnen laten zien aan de rest van de klas. Echt kunst en vliegwerk!

Leeraspecten: materiaal experiment / ruimtelijke constructies / coöperatief leren
Sluit aan bij: natuur & techniek / thema vliegen / onderzoekend en ontwerpend leren