De Verhalenkoffer

• Kennismaken met stop-motion animatie
De Verhalenkoffer

foto: nur limonade media

Maak een animatiefilm met de verhalenkoffer! Filmdocenten Tine Reischl en Josefine Salden van Nur Limonade Media brengen deze bijzondere koffer mee de klas in. Er zitten allerlei leuke spulletjes in en een heleboel verhalen. De kinderen moeten deze verhalen alleen nog ontdekken. Samen met de filmdocenten bedenken de kinderen twee verhalen aan de hand van de spullen in de koffer.

Met behulp van iPads maken de kinderen in groepjes hier een stop-motionfilm van. Iedereen komt aan de beurt om foto’s te maken. De kinderen leren hoe ze met stop-motion de voorwerpen uit de koffer tot leven kunnen brengen. Alle foto’s worden gemonteerd tot een animatiefilmpje: het verhaal van de klas in beeld, om op het digibord vaak naar te kijken!

Leeraspecten: verbeelding / filmen / jezelf presenteren / samenwerken
Sluit aan bij: mediawijsheid / digitale vaardigheden / onderzoekend leren