De Tekenklas

• Tekenen dat het een lieve lust is
De Tekenklas

foto: Artisjokmobiel

Kunstenaar Ina Brekelmans is verzot op tekenen. Ze weet de natuur in de stad zó vast te leggen, dat we die met nieuwe ogen bekijken. Met de klas gaat ze het plezier in het tekenen van de natuur opzoeken. Bloemen, bladeren, bomen, vogels, insecten; de inkijkjes in de natuur leggen de leerlingen vast met houtskool, Siberisch krijt en pastel. Ze experimenteren met lijnen en vlakken, ze oefenen in arceren en tekenen met takjes en bister (kleurpigment van gemalen walnootbast).

Er zijn allerlei losmaakoefeningen, zoals tekenen op muziek. Ieder kind werkt aan een groot natuur-stilleven.
In De Tekenklas wordt het tekenen bij kinderen gestimuleerd
en verder ontwikkeld, en dat op het niveau van de groep. De Tekenklas wordt naast Ina ook gegeven door andere kunstdocenten van De Rode Loper op School.

Tekenen is meer dan je ziet!

Leeraspecten: tekenen naar de natuur / observeren / experimenteren met materialen en technieken
Sluit aan bij: leerlijn beeldend / natuuronderwijs