De spiegel van Titus – Hallo Rembrandt

• Leren over een betekenisvolle kunstenaar en zijn techniek
De spiegel van Titus - Hallo Rembrandt

foto: museum het rembrandthuis / illustraties: de rode loper op school

Titus, de zoon van Rembrandt, wilde zijn vader helpen. Rembrandt had schulden en moest spullen naar de lommerd brengen in ruil voor geld. Ook zijn spiegel waarmee hij zelfportretten kon schilderen. Titus kocht de spiegel terug. Maar wat gebeurde er toen?… Marije van der Hoeven vertelt het verhaal. De kinderen tekenen het als stripverhaal.

In de tweede les maken de kinderen een ‘droge naald’ met kunstdocent Ina Brekelmans. Ze krassen hun tekening in een plastic plaatje. Daarna vullen ze de groeven met drukinkt en wordt het plaatje afgedrukt op de etspers. De ets komt tevoorschijn. Een magisch moment. Het verhaal van de spiegel door de klas verbeeld in een strip-ets!

Indien mogelijk gaan de leerlingen naar Museum het Rembrandthuis en bezoeken ze de interactieve tentoonstelling Hallo Rembrandt! Inclusief een voorbereidende les op school.

Leeraspecten: verhaal verbeelden / beeldtaal van een kunstenaar / etstechniek
Sluit aan bij: geschiedenis / mens en maatschappij / leerlijnen cultureel erfgoed en beeldend