De Reuze-xylofoon

• Ervaren dat je muziek kunt maken met alledaagse voorwerpen
De Reuze-xylofoon

foto: De Rode Loper op School

Klankkunstenaar Martien Groeneveld neemt de leerlingen mee op een muzikaal-theatrale ontdekkingstocht. Hij doet dat met zelfbedachte en gebouwde instrumenten, vaak gemaakt van gevonden voorwerpen.
Wat dacht je van de reuze-xylofoon, de waterdrum-machine, waterfluiten, de mondharmonicavlag en de neusfluit verstopt in een glazen snavel? Stuk voor stuk instrumenten die spannend zijn om naar te kijken én naar te luisteren.

De voorstelling is een vrolijke klankperformance, waarin de leerlingen magische avonturen beleven. Ze ontwikkelen oog en oor voor allerlei soorten geluid die je tevens als muziek kunt beleven. Muziekvogel Martien weet de aandacht vast te houden en creëert met de leerlingen een mooi spektakel van geluid, muziek en beweging.

Leeraspecten: kijk- en luistervaardigheid / klanksoorten / diversiteit in muziekinstrumenten / plezier in muziek
Sluit aan bij: muziekonderwijs / leerlijn muziek