De Klimaatpiraat

• Spelenderwijs nadenken over klimaatverandering
De Klimaatpiraat

foto: stichting helden

Wat is klimaatverandering? En hoe kun jij er iets tegen doen? In deze spannende escaperoom van Stichting HELDEN moet je dat te weten komen én duidelijk maken aan de klimaatpiraat Jeffrey, een meedogenloze zakenman. Dat is hard nodig want Jeffrey gelooft niet in al dat gezeur over het klimaat. “Laat dat ijs maar lekker smelten”, zegt hij. Hij wil zelfs een nieuw milieuonvriendelijk bedrijf starten!

Het is aan de leerlingen om de klimaatpiraat ervan te overtuigen dat hij dat niet moet doen. Daarvoor kunnen ze in de escaperoom klimaatclips vinden van over de hele wereld. Lukt het ze om Jeffrey op tijd te stoppen?

In het Pleintheater worden de kinderen ondergedompeld in een andere wereld. Ze worden door allerlei speciale effecten, gadgets en een acteur geprikkeld om na te denken over een beter klimaat. Op een speelse wijze nemen ze informatie op. De zintuigen staan op scherp en de hersenen ook!

Leeraspecten: inlevingsvermogen / verbeeldingskracht / duurzaam gedrag
Sluit aan bij: thema klimaat / kijk- en luistervaardigheid / burgerschap