De klas maakt een film

• Experimenteren met animatie
De klas maakt een film

foto: nur limonade media

Met stop-motion maak je filmpjes door heel snel foto’s achter elkaar te laten zien. Op deze manier laat je een puntenslijper, een etui of zelfs een hele plant bewegen! Overal kun je een verhaal van maken. Dit werkt voor kinderen enorm prikkelend en uitnodigend om korte verhaaltjes te verbeelden.

In de eerste les gaan de kinderen met filmdocenten Tine Reischl en Josefine Salden van Nur Limonade Media aan de slag met allerlei voorwerpen uit de klas. De voorwerpen komen tot leven in een zelfbedacht verhaal. In les 2 en 3 maken de leerlingen figuurtjes uit klei, die een hoofdrol gaan spelen in de film. Elke les ontdekken ze nieuwe mogelijkheden, die direct ingezet kunnen worden. Het resultaat is meteen zichtbaar, dus de kinderen zien direct wat wel en wat niet werkt. Aan het einde van de lessen hebben de kinderen samen een echte animatiefilm gemaakt!

Leeraspecten: beeld denken / verhalen verzinnen / verbeelding / samenwerken / filmen en monteren
Sluit aan bij: mediawijsheid / digitale vaardigheden / onderzoekend en ontwerpend leren