Boom!

interactieve wandeling door de (stads)natuur

• beleven van een openluchtvoorstelling

Foto: Esther de Boer

Bomen zijn sterk en weerbarstig. Ze buigen mee met de wind. Beschermen de nesten die erin worden gebouwd. Geven ons de lucht die wij inademen. Bloeien weer op nadat ze zijn gesnoeid. Boom! is een ode aan de natuur: weerbaar, standvastig en duurzaam!

Deze interactieve openluchtvoorstelling van dansgezelschap Plan d- speelt zich af in een park in de buurt. De kinderen lopen een uitgezette route. Via dans, acrobatiek en livemuziek ontdekken ze de wereld van bomen.

De bomen in het park zijn niet alleen decor. De leerlingen worden uitgenodigd actief onderdeel te worden van de voorstelling. Ze bewegen tussen de bomen door. Hierin worden ze begeleid door drie dansers en een muzikant.
Op een speelse en verrassende manier komen de leerlingen in aanraking met duurzaamheid en worden zij bewust van onze omgang met de natuur. Hiermee gaat deze dansvoorstelling over verbinding en saamhorigheid. Over respect en sterk zijn bij tegenslag zoals bomen dat ook zijn.

Leeraspecten: verbeeldingskracht / inlevingsvermogen / duurzaamheid
Sluit aan bij: kijk- en luistervaardigheid / natuureducatie / oriëntatie op jezelf en de wereld