Bling Bling

• Verdiepen van technische vaardigheden en ruimtelijk ontwerpen
Bling Bling

foto’s: suzy van schaik

Er is heel veel afval in de stad. Vaak zie je bij het grofvuil een hoop afgedankte elektronica staan. Elektronica hoort niet bij het gewone afval. Je kunt het hergebruiken, er zitten waardevolle grondstoffen in. Samen met kunstdocent en ontwerper Suzy van Schaik gaan de leerlingen van die apparaten iets moois maken!

De lessenreeks bestaat uit een onderzoekend en een ontwerpend deel. De kinderen demonteren een apparaat, ontleden en sorteren. Ze leren spelenderwijs over soorten gereedschap, wanneer gebruik je een combinatietang en wanneer is een zijkniptang handig? Ook proberen ze de functies van de onderdelen in het apparaat te verklaren.

Uit printers, toetsenborden en koffiezetapparaten ontstaat een schat aan spulletjes. Met deze materialen gaat de klas nieuwe dingen maken: sierraden, broches, stoere brillen, riemen en horloges. Alles blinkt en schittert. De kinderen gaan op de foto met hun ontwerp en bepalen welke prijs hun design product moet hebben. Afval wordt kunst!

Leeraspecten: materiaalgebruik / duurzaamheid / fantasie
Sluit aan bij: leerlijn beeldend / maakonderwijs / onderzoekend en ontwerpend leren