Alles uit de kast

rollen spelen en improviseren

• versterken sociaal emotioneel vermogen

Foto: Marije van der Hoeven

Alles wordt uit de kast gehaald tijdens de theaterlessen. De leerlingen leren zichzelf en elkaar beter kennen door improvisatie oefeningen te doen en scènes te spelen. Een veilige manier om verschillen in gedrag en communicatie te onderzoeken en empathie te kweken.

Samen met dramadocent Ger Casparie doen de kinderen verschillende theateroefeningen. Ze spelen na hoe het was om lange tijd online onderwijs te hebben gehad. Wat hebben de kinderen gemist en wat betekende afstand voor hen? Ook onderzoeken ze welke talenten in de klas aanwezig zijn. Wanneer kun je je talent inzetten en wanneer niet? Waar ben je minder goed in en kan een ander jou helpen met zijn of haar talent?

In overleg met de leerkracht kan er gewerkt worden aan thema’s die in de groep spelen, met als doel versterking van sociale vaardigheden en groepsdynamiek.

Leeraspecten: improviseren / (h)erkennen van emoties / inlevingsvermogen / uitbeelden van en reflecteren op houding en gedrag / stimuleren van sociale vaardigheden
Sluit aan bij: mens & maatschappij / gelijk = gelijk / de vreedzame school