zoek op bouwgroep
groep  •  muziek

Pluk van de Petteflet

avontuurlijk concert met acteurs

Ervaren van combinatie verhaal en muziek

© Fiep Amsterdam bv; Fiep Westendorp Illustrations

Wie kent Pluk met zijn rode kraanwagentje nu niet?! Een prachtige klassieker van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp over een jongetje dat je wel in je hart moet sluiten. In deze voorstelling komt Pluk met zijn avonturen tot leven door de mooiste muziek van een ensemble uit het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ook acteurs Diederick Ensink en Mark Haayema doen mee. Het concert wordt gegeven in de NedPhO-Koepel, in de Amsterdamse Indische buurt. Sommige kinderen zullen voor het eerst in een echte concertzaal komen.

Tijdens het concert maken de kinderen kennis met 4 instrumenten: strijkers, klarinet, trompet, slagwerk. Kinderen ontdekken de betoverende kracht van klassieke muziek en ze krijgen allerlei associaties bij de verschillende klanken; een klarinet is vaak verdrietig, het slagwerk houdt wel van een feestje.

De kinderen komen goed voorbereid naar de voorstelling door het aansprekende digitale lesmateriaal.

Pluk van de Petteflet : Wanneer?

woensdag 5 jun. 2019 10:00
woensdag 5 jun. 2019 11:30
maandag 17 jun. 2019 10:00
maandag 17 jun. 2019 11:30